Maastricht Maker: Sarah Kuiper van Sarah Leonora - Maastricht Store
Menu
EUR
Kennismaking: Sarah Kuiper van Sarah Leonora

Kennismaking: Sarah Kuiper van Sarah Leonora

Door: Maastricht Store Reacties: 0

Kun je iets over jezelf vertellen?

“Mijn naam is Sarah Kuiper, maar de meeste mensen zullen me kennen als Sarah Leonora. Dat zijn mijn twee voornamen en het is de naam waaronder ik mijn creaties aan de man breng. Ik ben 34 jaar en ik ben geboren en getogen in Maastricht. Tussendoor heb ik 5 jaar in Amsterdam gewoond, maar uiteindelijk ben ik toch teruggekomen naar Maastricht.”

Wat bevalt je zo aan Maastricht dat je besloot terug te komen?

“Daar kan ik kort over zijn: ik heb er mijn hartje verloren. Ik heb natuurlijk een hele historie hier omdat ik bijna mijn hele leven in Maastricht heb gewoond, maar daarnaast is het ook gewoon een waanzinnige stad. Ik houd van de dynamiek van Amsterdam, maar Maastricht is en blijft de stad waar ik thuis ben.”

Teleurque Sarah Leonora

Waarom heb je ervoor gekozen om aan de slag te gaan als ondernemer?

“Mijn creatieve brein staat 24/7 aan. Ik had een uitlaatklep nodig voor alle ideeën die constant in me opkomen en die heb ik gevonden in het creëren van allerlei dingen. Maastricht is het verbindende thema van de meeste van mijn creaties. Ik vind het Maastrichtse dialect bijvoorbeeld prachtig en verwerk dat graag in mijn producten. Zo laat ik mijn liefde voor de stad zien.”

[products=blog_sarahleonora1]

Kun je iets vertellen over jouw producten die in de Maastricht Store te koop zijn?

“Laten we beginnen met mijn Sjattepie-rompertjes. Hierbij heb ik gelet op een lieve stijl die niet te schreeuwerig is. Het woord ‘Sjattepie’ op de rompertjes is Maastrichts dialect voor ‘schatje’. Zo’n lief woord vind ik dat! Wat mij betreft is dit een perfect Maastrichts kraamcadeau. Verder is mijn Teleurque-servies te koop in de Maastricht Store. De borden, kopjes en kommen met teksten in Maastrichts dialect zijn vooral leuk om te combineren met je huidige servies. Je hoeft echt geen 24-delige set in huis te halen. Het is juist leuk om een vleugje liefde voor Maastricht toe te voegen aan je serviescollectie. Dan smaakt alles net iets beter!”

Maastricht dialect servies Sarah Kuiper

Waar maak je je producten?

“Ik illustreer en ontwerp alles thuis aan mijn bureautje. Het porselein wordt gemaakt door Maastricht Porselein en de Sjattepie-rompertjes worden in samenwerking met een lokale drukker gemaakt, op biologisch katoen.”

Is duurzaamheid belangrijk voor je bij het productieproces?

“Zeker weten. Ik werk graag zo lokaal mogelijk en ik houd niet van producten in massa op voorraad hebben. Daarom zijn mijn Sjattepie-rompers bijvoorbeeld ‘made to order’.”

Heb je dromen waar je naartoe werkt?

“Ik droom me helemaal suf, maar ik maak geen toekomstplannen. Hoe de wind waait, waait mijn jasje.”

Teske sop soepkom Sarah Leonora

Heb je nog leuke local tips als echte Maastrichtenaar?

“Ik kom graag in het Jekerkwartier om culinair te genieten. Een kaarsje branden in de Onze Lieve Vrouwebasiliek vind ik ook een must voor iedere bezoeker en daarnaast kan ik de ENCI-groeve echt aanraden voor wandelingen.”

Bekijk meer producten van Sarah Leonora

[products=blog_sarahleonora]

Nieuwsbrief

Ontvang nieuwe producten en acties in je mailbox. Daarnaast blijf je up-to-date over de leukste activiteiten, bijzondere nieuwtjes of mooie verhalen uit Maastricht.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »