Kennismaking: Asrin Sepideh Daoudi van Luxury DadelBonBons - Maastricht Store
Menu
EUR
Kennismaking: Asrin Sepideh Daoudi van Luxury DadelBonBons

Kennismaking: Asrin Sepideh Daoudi van Luxury DadelBonBons

Door: Maastricht Store Reacties: 0

Kun je iets over jezelf vertellen?

“Mijn naam is Asrin en ik ben de eigenaresse van Luxury DadelBonBons by Herbs & Lime (LDB). Ook ben ik de winnares van de Maastricht Business Take-Off Award 2022. Ik heb al lang een passie voor gezond leven, maar daar heb ik niet altijd iets mee gedaan op werkgebied. Voordat ik mijn bedrijf oprichtte, werkte ik als advocaat. Ik ben blij dat ik uiteindelijk de stap heb genomen om mijn passie voor gezondheid met anderen te delen via Luxury DadelBonBons by Herbs & Lime.”

Wat voor producten maak je?

“Ik maak lekkere en gezonde bonbons met dadels als hoofdingrediënt. Dat combineer ik met andere natuurlijke ingrediënten voor nog meer smaak. Door mijn Iraanse afkomst ben ik van jongs af aan gewend om dadels te eten. Vanuit mijn opvoeding kreeg ik mee dat deze vruchten van de dadelpalm gezond zijn door de vezels en vitaminen die erin zitten. Om mijn energieniveau stabiel te houden en suikerpieken te voorkomen gedurende de dag ben ik zelf op een gegeven moment meer dadels toe gaan voegen in mijn dagelijkse voeding. Ik experimenteerde volop in de keuken met verschillende smaken, geuren en kleuren om de dadels nog lekkerder te maken en zo zijn de zeven verschillende soorten Luxury DadelBonBons ontstaan die ik nu verkoop. De bonbons zijn glutenvrij, vegan en vrij van geraffineerde suiker. Dat maakt het een verantwoorde lekkernij om van te genieten.

Als extra verwennerij verkoop ik sinds afgelopen december theeën die goed samengaan met de bonbons. Daarmee kun je heerlijk vertragen en genieten van een complete smaakbeleving. De thee is gemaakt van kruiden en vruchtenmelanges die perfect passen bij de dadelbonbons. De theeën zijn allemaal vrij van theïne en cafeïne.”

Dadelbonbons smaken

Hoe is het idee voor je bedrijf ontstaan?

“Tijdens een moeilijk periode in mijn leven heb ik een persoonlijke transformatie doorgemaakt. Ik leerde mijn ware ik en mijn passies toen goed kennen. Als onderdeel van mijn ontdekkingstocht startte ik een Instagramaccount waar ik nu nog steeds content deel over een gezonde en gebalanceerde levensstijl. Ik merkte hoeveel voldoening het me geeft als ik mensen kan inspireren om creatiever om te gaan met voeding. Hoe meer ik me bezighield met het maken van gezonde en lekkere recepten en dat delen met anderen, hoe gelukkig ik me voelde. Dat heeft me doen besluiten om mijn eigen bedrijf op te richten om gezonde lekkernijen te gaan verkopen. Eerst deed ik dat vanuit mijn eigen keuken, maar tegenwoordig huur ik een professionele keuken ervoor.”

Wat hoop je te bereiken met je producten?

“Ik wil verantwoord genieten van eten toegankelijk maken voor iedereen. Met natuurlijke ingrediënten zonder toevoegingen kun je zoveel lekkers maken als je een beetje creatief bent in de keuken. Dat wil ik iedereen laten ervaren door ze te verrassen met de smaak van mijn bonbons. Daarnaast wil ik mensen stimuleren om mijn producten cadeau te doen en op die manier een positieve invloed hebben op de gezondheid van anderen. Mijn bedrijf heeft trouwens ook een goede invloed op mijn eigen levensstijl, want het zorgt ervoor dat ik er zelf ook goed op let om gezond en evenwichtig te leven.”

Asrin Sepideh Daoudi

Wat is jouw connectie met Maastricht?

“Ik ben 9 jaar geleden naar Maastricht verhuisd om rechten te studeren aan de universiteit. Voor de liefde ben ik uiteindelijk blijven hangen in deze mooie stad. Een van mijn favoriete plekken in de stad is de boekhandel in de Dominicanenkerk. Ik vind het heerlijk om een kokos-cappuccino te drinken terwijl ik de energie van alle mooie boeken en de prachtige kerk in me opneem.”

Houd je je bezig met duurzaamheid met je bedrijf?

“Jazeker! Dadels zijn een natuurproduct en bij het maken van de bonbons gaat er weinig verloren van de vrucht. Daardoor is er weinig afval. Mijn producten worden daarnaast grotendeels ambachtelijk met de hand gemaakt zonder energieslurpende machines die urenlang aanstaan. Ook bij eventuele automatisering van dit proces in de toekomst zal duurzaamheid een belangrijk punt blijven om op te focussen.”

Luxury Dadelbonbons cadeau

Wat zijn je dromen voor de toekomst?

“Ik droom ervan om Luxury DadelBonBons by Herbs & Lime een begrip te maken als bewust (brievenbus)geschenk met allure. Dat hoop ik te doen met meer mooie verkooppunten zoals de Maastricht Store en het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn om een eigen fysieke Luxury DadelBonBons giftshop te realiseren.”

Bekijk andere streekproducten

[products=blog_streekproducten]

Nieuwsbrief

Ontvang nieuwe producten en acties in je mailbox. Daarnaast blijf je up-to-date over de leukste activiteiten, bijzondere nieuwtjes of mooie verhalen uit Maastricht.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Deze website maakt gebruik van cookies (functioneel, analytisch, advertentie en social media) die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Cookies beheren Manage cookies